luni, 21 ianuarie 2008

10 lucruri despre ciocolata

1. Olmecii, o populaţie din Mexic, mâncau ciocolată acum 1000 de ani. Ciudat, dar adevărat!
2. Maiaşii obişnuiau să bea ciocolată lichidă în timpul ceremoniilor nupţiale, logodnelor, botezuri şi chiar înmormântări.
3. Anumite sortimente de ciocolată pot fi foarte scumpe, dar ştiaţi că boabele de cacao erau folosite ca monedă de schimb de azteci şi maiaşi?
4. Cine s-o fi gândit să solidifice ciocolata? Călugării mexicani, în secolul al XVIII-lea, au creat şi exportat produse din ciocolată, pentru a strânge bani pentru mănăstire.
5. Ciocolata poate conţine 500 de arome! Nici nu e de mirare că e atât de bună. Vanilia nici măcar nu se apropie de această cifră.
6. Împăratul mexican Montezuma obişnuia sa bea ciocolată înainte să meargă la harem. Cum ciocolata te face să te simţi bine, e considerată un afrodisiac.
7. Pentru scenele de groază din filmul Psycho, regizat de Alfred Hitchcock, s-a folosit sirop de ciocolată, nu sânge!
8. Ciocolata a renăscut în 1879, când Daniel Peter şi Henre Nestle au introdus sortimentul cu lapte. În acelaşi ai, Rudolphe Lindt a introdus o modalitate de procesare care făcea ciocolata fină.
9. Napoleon îşi lua cu el provizii de ciocolată în timpul campaniilor militare. Asta e dovada clară că ciocolata creşte energia şi reface carbohidraţii.
10. Ciocolata nu poate fi acuzată că ar creşte colesterolul din sânge! S-a demonstrat ştiinţific!

2 comentarii:

DRUM UP spunea...

Hello! am vrea sa venim la bacau! Cunosti pe cineva la vreau teatru sau club care ne-ar putea primi? Orlando

Chibby spunea...

Hey.
E un pub nou (ma rog, de vreun an cred) in oras unde se mai tin concerte faine si vin si cei de la deko, se numeste The Stage. As putea sa vorbesc cu careva care il stie pe tipul de acolo, desi e cam delicata relatia dintre noi doi, dar as ptuea sa fac un sacrificiu:).
Avem Teatrul Bacovia, unde au fost si Tapinarii acu' ceva timp. Ar mai fi Pub Subway, unde as avea "pile", unde e foarte cunoscut de bacauani si populat, dar nu se tin concerte.
in fine, uite un ID unde am mai putea vorbi : listentomysymphony . Ma mai interesez si va tin la curent :). Anca

PS : Nu va recomand Casa de Cultura de la noi, ca sonorizarea e la pamant acolo, din cate am observat eu.